Unikke franske kroner og votiver

Skønne sager er just lagt i shoppen – nemlig et par kopier af nogle fantastiske smukke kroner – som minder om de gamle fransk kroner.

570105kv

Der findes både en krone i antik guld og en mere rå i mørkt zink – de vil være være fantastiske til smukke stilleben eller på hovedet af en stor flot madonna.

570106kv

Smukke votiver – som er nøjagtige kopier af gamle franske votiver er nu også at finde i shoppen – de er utroligt smukke og ligner de gamle på en prik.

570118.[01]kv

Votiverne blev brugt som gaver – som blev givet til gud og kirken – for at sige tak for, at man er blevet rask eller måske for, at noget ønsket er gået i opfyldelse.

570119

Ordet votiv kommer af det latinske ord votum, som betyder løfte. Votivgaven blev afleveret i kirken.

570120kv

Klik på billederne for at se de enkelte votiver og kroner.

Håber du får en smuk dag – masser af hilsner Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.