Æbletid – træerne bugner …..

Æbletræerne bugner – og forleden var jeg på ‘æblerov’ i vores egen have ;o)

Jeg fik lavet en masse æblegrød – som jeg vil smide i fryseren og nyde til vinter i gammeldags æblekager – mums ;o)

Men der er stadig flere æbler på træerne – så jeg google lige lidt vedr. æblemarmelade ;o)

Og faldt over denne opskrift på Dansukkers hjemmeside – den lyder god:

Æblemarmelade med ingefær
ca. 1 l

Ingredienser:

1 kg syrlige æbler
1 tsk reven, frisk ingefær
2 dl vand
saft og skal af 1 citron
1/2 kg Dansukker Sukker
1/4 tsk Atamon

1. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både.

2. Bland alle ingredienserne undtagen Atamon i en gryde, og lad det småkoge under omrøring i ca. 30 minutter.

3. Tag gryden af varmen. Skum marmeladen. Tilsæt Atamon.

4. Hæld marmeladen på skoldede glas, som straks bindes til. Opbevares koldt.

Æblemarmelade m/kanel – tilsæt kanel i stedet for ingefær ;o)

Æblemarmelade m/calvados – tilsæt et par spiseske calvados i stedet for ingefæren og citronen.

Mums – jeg skal ud og plukke lidt flere æbler ;o)

Ha’ en skøn dag – æble klem fra Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.