Æblemuffins m/kanel og crumble

Apropos æbler ;o)

Forleden spottede jeg en skøn opskrift på ovennævnte muffins ;o) og i dag skulle de afprøves.

Og de blev altså rigtig gode – og er du så heldig at have et æbletræ i haven er det jo oplagt at få brugt nogle af de mange æbler til formålet ;o)

Æblemuffins m/kanel og crumble
(12 stk – dog fik jeg lidt flere da mine muffinsforme er en smule mindre end ‘normalt’ ;o)

Ingredienser:
125 gr smør
2 æg
90 g. muscovado sukker
1 3/4 dl øko kærnemælk
350 gr. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 store æbler
1 spsk kanel

Crumble:
50 gr. smør
3/4 dl sukker
1 dl havregryn
2 spsk hvedemel
1 tsk kanel

Sådan gør du:
Sæt ovnen på 200 grader. Smelt smørret – kom æg og sukker i en skål og pisk til skum. Rør kærnemælk og smeltet smør i.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål. Skær æblerne i små tern og vend med kanel.

Vend æblerne i melblandingen. Vend nu æble- og mel blandingen i æggemassen.

Kom dejen i 12 muffinforme.

Crumble:
Smelt smørret i gryden og rør sukker, havregryn hvedemel og kanel i.
Fordel drysset over alle muffins og bag dem midt i ovnen i ca. 15-25 min alt efter størrelse på formene

Muffins’ene er jo ingen sag at bage i de fine muffinsforme af silikone – de flyder heller ikke ud på samme måde som papirsformene – mangler du lige sådan nogle skønne forme til en rimelig pris – så finder du dem lige her.

Velbekomme ;o)

 

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

2 Comments on Æblemuffins m/kanel og crumble

  1. Tina Irene Povlsen // 01/10/2012 at 00:38 //

    Eigh ser rigtig lækkert og meget nemt ud. Vi skal holde reception på min mands virksomhed på fredag. Forventer ml. 40 – 60 mennesker. Mon ikke jeg kan lave den i bradepande/fade i stedet. Ved du om den så skal bage i længere tid.?

    • Hej Tina
      Det lyder da også rigtig lækkert – ja den skal helt sikkert have længere tid – jeg ville starte med en halv times tid – men prøv at stik i den flere gange undervejs – så den ikke får for meget ;o) God fornøjelse ;o)

Comments are closed.