Konkurrence – Vind gavekort på 300,- til Vintage-Kompagniet.dk

En af vores søde kunder Saryn kontaktede os sidste år – da hun skulle igang med at lave en kogebog – en drøm, som hun havde haft længe.
Og allerede dengang – talte vi med Saryn om, at den skulle da sælges hos os ;o)
Hvad kunne være mere naturligt – da Saryn elsker den nostalgiske livsstil og omgiver sig med skønne loppefund og ting købt bla. hos Vintage-Kompagniet.
Bogen indeholder nemlig masser af fine billeder både af mad, men også nogle – hvor du kan få inspiration til den nostalgiske livsstil ;o)
Du finder alt fra fedtfattige opskrifter til skønne kaloriefyldte kager i bogen og den er på lager hos os om få dage.
For at fejre at Saryns drøm nu er gået i opfyldelse – og at vi kan få skøn inspiration til madlavningen derhjemme – starter vi en lille konkurrence – hvor du kan vinde et gavekort på 300,- kr.
Konkurrencereglerne er:
Læg en kommentar til dette indlæg – hvor du nævner din livret ;o) Suppler gerne med en opskrift – men det er ingen betingelse ;o)
Vi trækker lod om gavekortet den 1. september 2012
Held og lykke
Nostalgiske madklem Tina
Uhhh min ynglingsopskrift er en lækker kylligeret som min søster laver…
4-5 stk kyllingebryst.
spinat.
porre.
løg.
hvidløg
bacon.
pikantost.
hvidvin
Fløde.
krydderier. salt/peber
Porre,hvidløg samt løg skæres i skiver og kommes i gryde med spinat /bredbladet, fløde og hvidvin. herefter hældes det i ildfast fad. kyllingebrystet lægges ovenpå. hvert kyllingebryst får en god klat pikantost på toppen og henover lægges bacon..
en times tid i ovnen.
hertil grov pasta gerne frisk…samt en god gang salat..
En sandwich af groft toastbrød, bacon, salat, tomat løg og kylling marineret i en marinade med bl.a. ketchup og brun farin. MUMS Som regel er det en ret min søn og mand laver til os når de vil kræse lidt for mig 🙂
Hvor er det skønt at der så ofte er give-Aways og konkurrencer her på bloggen :o)
Min livret er Jensen’s barbeque spareribs ben fra Jensens bøfhus, som kan købes i de fleste supermarkeder. Det er dog marinaden som nok er skylden til den lækre smag. Jeg har selv prøvet at lave en barbeque marinade, men den blev ikke lige så god som den fra Jensen’s – lige indtil jeg fandt opskriften på Jensen’s barbeque marinade, som også smager virkelig god på kylling, kalkun og hamberryg med mere..
Marinade:
750ml Ketchup
100ml Worcestershire souce
50ml Mørk sirup
50ml Brun farin (pakket)
50ml Bourbon
1 Stort løg
2-6 Fed hvidløg
1tsk Cayenne
1tsk salt
1tsk Oregano
1tsk Basilikum
Frisk kværnet peber
Lingham’s Chilli Sauce Sriracha efter smag
Det hele blandes i en gryde, løget hakkes og smides i sammen med presset hvidløg. Bringes i kog. Klar til Ribs / Revelsben eller andet kød.
Skal den bruges som sovs / dyppelse / pulled pork så skal den simre 2-3 timer.
Ribs / Revelsben fra start:
Jeg lægger ribs / revelsben i en foliebakke og hælder marinaden over, sættes i Weberen / ovnen i et par time ved lav til middel varme, så kødet bliver rigtigt mørt, sveder fedtet af og tager smag fra marinden. Bakken tages ud af grillen / ovnene og kødet lægges på risten, smøres med sovs og grilles indtil de har fået en sprød overflade, der kan evt. smides lidt mosquit spåner på så der lige kommer lidt røgsmag 🙂
Velbekomme 🙂
Ih den skal helt sikkert købes 🙂
Min favoritret er lige pt en lækker wokret med rød karry og cocosmælk
350g kylling – steges
1spsk olie varmes i woken
2tsk rød karrypasta svitses i olien
1dåse cocosmælk hældes i. Start med det tykke og gem resten.
Gulerødder, hvidkål, peberfrugt, løg (eller hvad grøntsager man kan lide) smider i. Vil man gøre det nemmere kan en pose wok grøntsager fra frost sagtens bruges 🙂
Det hele varmes igennem og er sovsen for tyk kommes mere cocosmælk i.
Det smager himmelsk
ja har mange livretter men en´af dem er helt sikkert en god dammeldaws flæskesteg:)
Lige pt er min ynglingsret en spidskålssalat.
0,5 spidskål (ca. 350 g i snittet vægt uden stokken og de yderste blade)
4 forårsløg
100 g ananas på dåse
3 dl cremefraiche (gerne 18%)
2-3 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
1 tsk. citronsaft (valgfri)
Salt og peber
Hakket persille (valgfri)
Kasseér spidskålens yderste blade og snit resten undtagen stokken i strimler. Skyld den snittede spidskål og “kram” den med hænderne, så den blødgøres en smule. Snit forårsløg og skær ananas i mundrette bidder. Vend begge sammen i en skål med den snittede spidskål. Bland cremefraiche med sennep, honning, citronsaft, salt og peber samt eventuelt en smule hakket persille. Smag til og vend i skålen med spidskål. Opbevar på køl, indtil salaten skal serveres.
Er god som tilbehør til mange ting bl.a. når du griller en god bøf, eller steger en fiskefrikadelle. Jeg spiser det ofte bare med et stykke lækkert brød til. Så er det en let og lækker sensommerret.
Super god idé Tina ;o)
Min opskrift på hjemmelavede kartoffelbåde som selv mine tre unger elsker.
Opskriften er til 5 personer:
En stor pose kartofler skylles/gnubbes godt rene – lad dem lufttørre på et rent viskestykke – jeg beholder normalt skrællen på.
Skær kartoflerne ud i nogle gode skiver og læg dem i en stor bradepande, som er smurt med en god oliven-olie, hvor der meget gerne må ligge et lag tilbage, så kartoflerne ikke brænder fast i bunden.
Når alle kartoflerne er lufttørret lidt, drysses der hhv. Timian, Rosmarin, Oregano, salt (gerne groft) og peber over – jeg bruger mest hvid peber i min husholdning, da det ikke er så stærkt for børn. Alle krydderierne blandes godt sammen med kartoflerne – jeg plejer at bruge plasthandsker til den opgave, da det fedter en hel del på hænderne ;o)
Og så er det bare ind i en 200 grader varm ovn – ca tre kvarter – alt afhængig af hvor mørke du vil have kartoflerne.
Jeg/vi spiser både kylling/-bryster, lækker laks i fad, (hakke)bøf – ja praktisk talt, hvad som helst med de kartofler og selvfølgelig hjemmedyrket salat og hjemmedyrkede tomater.
Bon appetit <3
Uhm Jeg har mange livretter, med en af dem er:
Thailandsk kylling i karry kokossauce
4 stk. kyllingebryst
1 løg
25 g smør
2 spsk. karry
4 tomater
2 peberfrugter
1 dåse kokosmælk (400 ml)
salt
Skær kyllingebrysterne ud i tern. Svits de rensede og hakkede løg i smørret. Tilsæt karry og lad det lige “brænde af”. Svits kyllingen i blandingen. Tomater i både, peberfrugt i strimler og kokosmælk tilsættes. Når det hele er mørt smages til med salt.
Tilbehør Ris el Nudler
Jeg har nogle store teenagepiger, som elsker at lave mad.Og især når de får lov til at eksperimentere… steg nogle kyllingestrimler sprøde.Bland dem med lidt kogt pasta,lidt knust hvidløg,oregano og hakkede tomater fra dåse.kom det hele i et fad og drys med revet ost.sæt det i ovnen til osten er gylden…En af deres bedste endnu 🙂
Jubiii endnu en give-away <3
Jamen min livret er som altid….Stegt flæsk med nye kartofler og persillesovs! Vi spiser det yderst sjældent men når vi gør, så nyder jeg det BIG time.
Krams fra Anja, Lyngby
Det er godt nok svært at sige hvad min livret er…. men jeg elsker en god bøf på vores grill, og nogel lækkert sommersalat til.Èn salat med frugt, nødder og spænde salatspirer til. Og så nye aspargsartofler – som også får en hurtig tur på grillen. Det er sommer.. og det er super lækkert.
Hilsen Susan
Åhhhh min livret må så bestemt være Boller i Karry, elsker det simpelthen 🙂 🙂
Sikke endnu en fin Give Away, og god idé med at udveksle opskrifter. Jeg har en meget sød tand, så denne chokoladekage med banan er absolut en af familiens favoritter…:-)
(12 personer)
3 hele æg
200 farin
100 g smør
100 g mørk chokolade, 70 %
4 modne bananer
100 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kardemomme
ENDVIDERE:
1 smurt firkantet form på 20 x 15 cm el. 1 rund springform på 22 cm
GLASUR:
200 g flormelis
6 spsk. kakaopulver
lidt vand
PYNT:
100 g hele afskallede mandler
Pisk æggene godt med farin. Smelt smør og chokolade over vandbad, og rør blandingen i sukkermassen. Mós bananerne til en tyk grød, og vend dem i dejen. Bland mel, kakao, bagepulver og kardemomme sammen, og sigt det i dejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i formen. Bag kagen midt i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter. Lad den afkøle let.
Rør ingredienserne til glasuren sammen. Smør glasuren på kagen, og pynt med mandler. Skær kagen i firkantede stykker, og servér.
Velbekomme 🙂
Hilsen Mette
Den er jeg da nødt til at prøve at vinde 🙂
Mine livretter er ofte “simre-retter”. Jeg synes altid maden smager bedre, når den har taget lang tid at lave. F.eks. beregner jeg minimum 4-5 timer til at lave en lasagne, men så bliver den også rigtig god.
Min yndlingsopskrift er alligevel coq au vin. Både den klassiske, men jeg laver også ofte en “hvid udgave”.
1 hane(jeg har også brugt høne eller kylling med stor succes)
2 løg, hakket
4 stængler blegselleri, skåret i skiver
ca. 200g rodfrugt(pastinakker, persillerødder eller lignende), renset og hakket
(Jeg plejer lidt at bruge hvad jeg lige har. Knoldselleri, skalotteløg, lyse gulerødder, jordskokker og porrer kan f.eks. sagtens puttes i)
2 fed hvidløg, hakket fint
3-400g svampe (tag dem du kan lide. Jeg bruger gerne østershatte og hvide champignon, for at holde rettens farve, men portobello smager f.eks. også godt)
1 flaske hvidvin
lidt frisk salvie
salt og peber
Løgene steges i smør ved lav varme, så de bliver helt bløde og slatne, men uden at tage farve.
De andre grøntsager kommes ned til løgene, når disse er ca. halvt færdige, og steger med. Det hele tages op og stilles til side
Hanen parteres, så du får: 2 overlår, 2 underlår, 2 vinger(skær det yderste af)og 4 halve bryststykker. Stykkerne brunes let på alle sider.
Det hele puttes op i en stor gryde med lidt salvie og peber og dækkes med 1 hel flaske hvidvin og vand. Jeg putter gerne skroget og det yderste af vingerne med også, så de kan stå og koge med i suppen. Det hele skal stå og simre under låg 1 time og 15-30min
Herefter tager jeg kødstykkerne op og stiller på køl og lader resten koge uden låg ved lidt højere varme i yderligere mindst en time.
Herefter sies suppen. Suppen kommer tilbage i gryden, og koges meget gerne lidt længere, så den bliver reduceret. Den tager ikke skade af et par timer, hvis du har tiden til det.
Svampene renses, hakkes og steges, til de er bløde. De stilles til side.
*
Kort før spisetid puttes kødstykkerne i en gryde med svampene, fløden og suppen. Hvis der er meget suppe, så lad være at bruge det hele. Det simrer til hanen er varmet igennem. Suppen kan evt. jævnes lidt, hvis man har lyst, men det er ikke meningen den skal blive en sovs. Retten smages til med salt, peber og evt. salvie, inden den serveres.
Serveres med godt brød og gerne en grøn salat…
*Frem til stjernen kan det hele laves dagen i forvejen, hvis man f.eks. får gæster. Så skal det bare blandes sammen og varmes op lige inden servering.
Velbekomme
Hilsen Anita
Stort tillykke til Saryn, med at drømme er gået i opfyldelse.
Min yndlingskage er en chokoladekage. Jeg har fundet opskriften her:
http://www.kagekonen.com/2007/05/mud-cake.html
Jeg flækker den gerne og fylder den med en creme af hvid chokolade, mascarpone-ost og fløde.
Mascarponen gør, at man kan spise mere af kagen, inden man får den “vamle” følelse, og så harmonerer det utroligt godt med al den søde chokolade.
Mhmmm – jeg er vild med krydrede lammedeller med moussaka og myntesalsa!
1 dl drænet yoghurt
lidt stødt kanel
½ tsk knust koriander
300 g hakket lam
50 g, i skiver feta
200 g kartofler
timian
1 løg
½ dl olie
1 bundt mynte
1 tsk salt
1-2 aubergine(r)
½ tsk knust spidskommen
med masser af agurk grøn salat
4-6 tomater
Kom det hakkede lammekød i en røreskål og tilsæt salt. Rør det sammen og tilsæt herefter hakket løg og krydderier. Steg evt. en lille prøve for at smage, om der er nok krydderi i farsen. Form små kugler af farsen og steg dem på den varme grill. Sørg for at gennemstege dem, ca. 6-8 minutter, vend undervejs.
Skær auberginerne i skiver og drys dem med lidt salt. Lad dem stå og væske i ca. 30 minutter og pres dem fri for væde. Grill skiverne eller steg dem på en pande med olie, til de er gyldne.
Kog kartoflerne i vand, til de er møre, og lad dem køle lidt af. Skær dem i skiver.
Rør kanel sammen med finthakket timian og lidt olie. Vend kartoflerne sammen med blandingen.
Skær tomater og fetaost i skiver. Læg i et fad skiver af aubergine, herpå skiver af kartoffel, skiver af fetaost, skiver af tomat og til sidst igen skiver af aubergine. Server fadet, som det er, eller varm det i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader. Pluk mynteblade og hak dem. Bland mynten sammen med drænet yoghurt og server til.
Uhhh lækkert gavekort, må man jo krydse fingre for at man vindet det 🙂
Min favoritret er spaghetti bolognese 🙂
Jeg er så heldig at sæsonen for en af mine favoritter starter netop nu! Bagte rodfrugter er skønt tilbehør til alle slags retter, eller som selvstændig spise med en skive groft brød til. Favoritten her i huset:
En god portion af blandede rodfrugter, vi elsker persillerod og rødbeder (kog dem 5min, så er alle klar samtidigt)
Bland et par tsk. Olie og honning, tilsæt salt, peber og frisk timian og vend grønsagerne deri. Drys med lidt skimmelost, og bag alt i ovnen ca. 40 min ved 190 grader.
Simpelthen skønt:-)
Jeg glæder mig til at se kogebogen, det er altid spændende!
Wauw – Igen en lækker give away fra dig. Blir’ rigtig spændende at se kogebogen – ny inspiration og nye fif til lækker mad er altid hjertelig velkommen… Har mange favoritter – både for og hovedretter, og ikke mindst let og lækker tilbehør. En af disse er hvidvinsdampet spidskål m. citron og frisk kørvel eller dild.
Det skal du bruge:
1 spidskål
1 spsk. smør
Fintrevet skal af 1 citron
½-1 tsk. salt – en knips peber
1 dl vand
1 dl hvidvin
Skyl spidskålen, halver og fjern stokken. Skær spidskålen groft. Kom vand, citronskal, salt, peber og smør i en stor, dyb pande og lad det koge op. Kom spidskål i og lad den dampe under låg i et par minutter eller fire. Hvidvinen tilsættes efter 1 – 2 min. og retten dampes færdig til den er mør med godt bid. Tag den op af kogelagen eller servér den med – begge dele er dejligt. Drys den varme kål med finthakket kørvel el. dild. Velbekomme 🙂
min livret er sushi… men har en lækker opskrift på verdens bedste banan kage:-)
5 bananer
2 hele (pasteuriserede) æg
325 g mel
225 g sukker
225 g smør
2 tsk vanillesukker
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
2 spsk eddike
2 spsk mælk
2 spsk fløde
1 dl rosiner
1. Smør og sukker blandes sammen. Æggene piskes i.
2. Bananer og eddike moses sammen.
3. 1 + 2 blandes
4. Mel, vanillesukker, natron og bagepulver sigtes.
5. Blandes med det øvrige.
6. Mælk og fløde tilsættes.
7. Tilsidst tilsættes rosiner.
8. Bages ca. 5 kvarter ved 150 gr.
En af mine favoritter er denne helt basic ret:
Pasta aglio e olio
Ingredienser:
1pk god tør spaghetti – kvalitetspasta
3 fed hvidløg
1 peperoncino (lille tørret chili)
persille
olivenolie
parmesan
Fremgangsmåde:
Kog pastaen i rigeligt vand (selv om det jo heller ikke er gratis og retten skal være billig) tilsat rigeligt salt.
Skær hvidløgene i meget tynde skiver, hak peperoncinoen fint og kom begge dele på en stor pande med en god sjat olivenolie for helt lavt varme, så olien når at tage smag af begge dele.
Riv lidt frisk parmesan. Hak en håndfuld persille. Når pastaen er al dente hældes vandet fra og pastaen blandes nu med olien, hvidløget og chilien samt friskhakket persille. Servér med parmesan.
Indisk kylling i karry er min absolutte livret!! Med god marineret kylling, kikærter og masser af grøntsager 🙂
Min Livret Er Kylling I Karry , Opskriften Er Min Mor´s Og Den Er Top Hemmelig ;o)