Københavns Sandskulptur Festival

Jeppe (vores yngste søn) og jeg var på tur i dag – og turen gik ind til København for at se sandskulpturer.

Og jeg skal lige love for at det var alle pengene værd (50,- kr for voksne og 25,- for børn)

En verden i sand åbenbarer sig for øjnene af en – når man går ind ;o)

Det hele foregår på Ofelia Beach – tæt ved Nyhavn og Amalienborg.

Gennem en 200 meter lang labyrint og 21 skulpturer op til 10 meters højde bliver man taget med på en rejse, hvor man oplever alt lige fra verdensskabelsen, urtiden med dinosaurers, Romerriget, middelalderen med riddere, det gamle København til nutiden og fremtidens samfund med futuristiske skulpturer.

Skulpturerne er lavet af de bedste sand kunstnere i verden og de har brugt ca. 3000 tons sand.

Sandet er iblandet lidt ler – og skulpturerne kan sagtens tåle en våd dansk sommer – så regner det – så tag bare afsted – skulpturerne er der stadig ;o)

Der er en skøn cafe – hvor der serveres en dejlig kaffe (latte eller hvad man lyster) og is fra Hansen Flødeis – her kan man så sidde og nyde de skønne figurer – kan det blive bedre.

For mange år siden – da Amager Strandpark var ved at blive lavet – som den ser ud i dag – var der også en sandskulptur festival – den var ligeledes helt fantastisk og jeg bliver lige fascineret hver gang over, hvor utrolige de flotte mesterværker er og hvor detaljeret – det er muligt at gøre figurerne ;o)

Er du i Københavns området – så tag ind og se udstillingen – det er virkelig en oplevelse.

Jeppe synes toget her var sejt ;o)

Selv Nicklas Bendtner var blandt mesterværkerne – Amagerdrengen – som har gået på selv samme Folkeskole som jeg ;o))

Ja – jeg tog altså rigtig mange billeder – kunne slet ikke lade være ;o)

Og når indtrykkene skal fordøjes – så er det tid til at sætte sig ved cafeen og for børnene er det tid til at lave sit eget mesterværk ;o)

Før runden lige tages igen inden udgangen ;o) alle detaljer skulle jo gerne med ;o)

Og vejret i dag var jo pragtfuldt – lige til en rigtig Københavner udflugt. Da turen gik over Kgs. Nytorv synes Jeppe dog – at der var rigtig mange mennesker.

Vi talte om, at derfor er det så skønt ikke at bo midt i København – for når man bliver træt af alle de mennesker – kan man bare tage hjem til Kastrup igen.

“Ja” sagde Jeppe “Nu er jeg blevet træt af alle de mange mennesker” hæ hæ – så gik turen hjemad igen ;o)

Håber også i har haft en dejlig lørdag – fortsat god weekend.

Sandede klem Tina

 

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

1 Comment on Københavns Sandskulptur Festival

  1. Fantastiske billeder…og skulpturer…

Comments are closed.