Det er nu – Hyldeblomst saft

I går på min cykeltur lagde jeg mærke til disse

Og er der noget bedre på en varm sommerdag (som forhåbentlig er lige om hjørnet) end et glas iskoldt og læskende hyldeblomstdrik.

Vi har lavet drikken efter denne opskrift i mange år – den stammer egentlig fra en af vores tidligere naboer ;o)

Ingredienser:

25 store hyldeblomst skærme
ca. 850 gr. sukker
(alt efter hvor sød du ønsker drikken)
20 gr. citronsyre
Saft af 1 citron eller lime
(her bruger du flere – hvis du kan lide drikken frisk)
1 liter kogende vand
1 tsk. atamon

Rens hyldeblomst skærmene så godt, som det lader sig gøre – ved at ryste dem blidt, så der ikke er for mange dyr i.
Fjern så meget at stilken som muligt – uden at det behøver at være et pillearbejde, som varer flere timer.
Læg blomsterne i en stor skål.
Hæld sukker, citronsyre, citron el. lime saft og atamon i skålen.
Hæld til sidst spildkogende vand over hele herligheden i skålen.
Stil skålen i køleskab, kælder eller et andet køligt sted i 4-5 dage.
Rør i det min. 1 gang hver dag.
Efter 4-5 dage sigtes saften gennem en ren nylonstrømpe eller et sylteklæde.
Derefter hældes saften på helt rene atamon skyllede flasker.
Blandingsforholdet er ca. 1:3 / 1:4 igen afhængig af hvor stærk du kan lide drikken.

Husk at hyldeblomst saft også smager fortrinlig i diverse drinks.

God fornøjelse og rigtig god weekend.

Klem Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

3 Comments on Det er nu – Hyldeblomst saft

  1. Lene Henschel // 10/06/2012 at 00:38 //

    Har du prøvet hyldeblomst is det smager himmelsk.
    6 blommer
    150 g sukker
    1 stk vanilliestang
    5 dl. piske
    1 dl.hyld.
    pisk ægbl. sukker vanilla til æggesnaps
    vend flødeskum heri til sidst hyldesaft.
    stil i fryser, røres i hver time i 4 timer

    Jeg er blevet afhængig hver sommer.
    Knus fra Slottet

    • Hej Lene
      Det lyder da vildt godt – det må helt sikkert prøves ;o) mums og tak for opskriften ;o)
      Knus Tina

  2. Annie Pedersen // 17/07/2012 at 00:38 //

    Hej
    Det lyder rigtigt dejligt med de opdkrifter med hyldeblomster – det må prøves nu hvor jeg lige straks ‘regner inde’ her i mit lille hus i Sverige mens sommerferien går helt af sig selv 🙂

    Mange sommerhilsner
    Annie

Comments are closed.