Min nye bibel

I går var jeg ude at shoppe – og her jeg blev draget til supermarkedets ‘bogreol’, hvor der lå masser af skønne bøger til absolut rimelige priser. Ikke bøger om indretning – dem var der ingen af – men bøger om madlavning.

En af bøgerne – jeg hæftede mig ved – var ikke af helt ny dato – men for mig var den ny – da jeg ikke havde set den før.

For jeg er vild med indretningsbøger – men næst efter det – eller måske ligefrem lidt før ;o) elsker jeg kogebøger – jeg kan ikke få nok af dem – kunne nemt have et helt rum fyldt kun med dem ;o)

Nå …. men den ene af bøgerne – som røg i kurven i går var selvfølgelig, som overskriften antyder “Bagebiblen” – skrevet af Paul Allam & David McGuinness – 2 australske gutter – som har deres egen store bagershop Bourke Street Bakery – hvor de sælger de mest fantastiske brød – som kunder står længe i kø for at købe ;o)

Ved siden af bagebiblen ser du mine morgenbrød – som jeg troligt bager hver eneste morgen – du finder opskriften her.

De to australske gutter deler ud af deres enorme viden omkring brød, dej, mel og hvad som ellers er værd at vide om bagning og den fantastiske kemiske proces det er.

Pointen i bogen og al bagning er:

Prøv at lade være med at tænke for meget på hvordan produktet ser ud.

Tænk i stedet på, hvor du skal købe ingredienserne mel, smør og salt. For hvis du sørger for at starte med ingredienser af højeste kvalitet, vil du opdage, at du får et bedre resultat i sidste ende.

Når så det er sagt – så er bogen spækket med de skønneste billeder af fantastisk lækkert brød.

Jeg er ellers ikke den – som læser en kogebog fra ende til anden – men her skal læses – for der er mange spændende opskrifter – rigtig gode tips til at få dit bagværk til at lykkes og masser at beskrivelser og billeder – som hjælper dig til at forstå processen ved at bage brød.

I bogen findes kun brødopskrifter – men dog har et par desserter sneget sig ind – bla. disse lækre marengs ;o)

Så bogen her kan ihvertfald anbefales og jeg glæder mig til – jeg får tid til at læse videre.

Bageklem og positive ‘send solen denne vej’ tanker Tina

 

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

2 Comments on Min nye bibel

 1. Lene Henschel // 14/05/2012 at 00:38 //

  Hej Tina
  Var lige en tur med datter til et af de store store supermarkeder jeg ellers aldrig betræder, men skulle lige i deres planteland hvor der røg en træpæon i kurven.
  Måtte så lige ind og se om jeg kunne finde bagebiblen,det kunne jeg så tak for tippet, vil straks gå ud og lave hvedebrødssurdej.
  Her er desværre ingen sol jeg kan sende videre.
  Knus knus Lene fra slottet

  • Hej Lene
   Det lyder da herligt – lad mig endelig vide hvordan det går med brødene – har ikke fået bagt noget af det endnu – men bare savlet over de gode billeder og brød og især pier – mums ;o)
   Hyg dig på slottet – knus fra Tina

Comments are closed.