Nemme brunch æg

I søndags lavede vi jo brunch – som skrevet i forrige indlæg og i den anledning vil jeg altså lige dele en opskrift med jer – som var så nem at lave til 26 gæster (som vi var i søndags) men også dejlig nem en morgen til familien ;o)

Jeg synes nemlig ikke lige jeg kunne overskue røræg og bacon til så mange personer med fare for at det også bliver kedeligt og koldt under vejs ;o)

Så helt tilfældigt ‘faldt’ jeg over denne opskrift – som jeg besluttede mig for at prøve af. Æggene lavede jeg først da alle gæster var på plads og havde taget sig lidt brød mm. Så passer det fint med et varmt æg ‘midt’ i det hele ;o)

Opskriften er ganske simpel og du kan med garanti huske den i hovedet – når du har læst den ;o)))

Brunch æg

* Papirsmuffinsforme (helst de hvide amerikanske – som er mere opretstående end de almindelige eller som her silikoneforme) Jeg har prøvet begge dele og silikoneformene er helt klart at foretrække – du kan lige pensle dem med en smule olie og skinken bliver meget mere sprød end i papirsformene.
* Æg
* Parmaskinke
* Evt. tomat

Fremgangsmåde:
Du pensler silikoneformene med en smule olie – lægger en skive parmaskinke i bund og op ad siderne – det kommer sig ikke så nøje – de må gerne falde ud over kanten – det ser lidt mere rustikt ud.
Hvis du ønsker tomat i dem – skærer du en skive tomat ud og lægger ovenpå skinken.
Dernæst slår du ægget ud oveni hele herligheden ;o)

Dernæst stiller du æggene ind i en 200 grader forvarmet ovn og giver dem ca. 15 minutter – alt efter hvor flydende du ønsker ægget. På billederne her – har de fået 15 minutter

Drys gerne med lidt friske krydderurter ved serveringen.

Et minimum af arbejde og et dejligt tilbehør til din morgenmad.

Håber du får en skøn solrig dag – klem Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

2 Comments on Nemme brunch æg

  1. Uhm… det ser lækkert ud, det må jeg prøve næste gang vi skal have brunch.
    26 til brunch det var også mange…

    Ønsker jer en skøn Påske

    Knus Susi

  2. Du har reddet min dag :o)
    Det ser bare så godt ud og de skal prøves i morgen hvor vi bliver 12 til brunch. TAK for god inspiration :o)

Comments are closed.