Citronmåne – og nej ikke den fra supermarkedet ;o)

I går lørdag stod den på bagning her i huset – hele 2 kager blev det til. Det var lang tid siden, jeg havde bagt kager sidst og nu trængte vi til en hjemmebagt kage.

En af kagerne er min søns favorit og den er altså også rigtig god.

Det var nemlig citronmåne – vi kender vist godt alle sammen den fra supermarkedet – som kan holde sig et par år – hvis man er heldig og smagen ……. (den er ikke eksisterende ;o)

På et af mine tidligere jobs – var jeg medlem af kageklubben – selvfølgelig – det indebar at alle medlemmer skiftedes til at medbringe (helst hjemmebagt) kage hver torsdag – mums det var tider ;o)

Og det blev præciseret ved indmeldelsen at man IKKE måtte medbringe citronmåner (den fra Supermarkedet ;o) Jo det skulle være ordentlige kager ;o)

Den 1. gang jeg skulle medbringe kager – var det en fryd for mig at sende mails rundt til alle medlemmer den torsdag – at nu ventede citronmånen i køkkenet – hæ hæ ;o))

Men det der ventede, var den skønne hjemmelavede variant og den skal du da heller ikke snydes for – opskriften kommer her:

Citronmåne

Ingredienser:
Dej:
180 gr. blødt smør
180 gr. sukker
1/2 stang vanille
2 citroner – usprøjtede og skyllede (øko citroner er altid usprøjtede)
4 æg
100 gr. glutenholdigt hvedemel
80 gr. kartoffelmel
1 1/2 tsk. bagepulver
lidt smør til formen

Glasur:
130 gr. flormelis (jeg tog lidt mere ;o)
saft af 1 usprøjtet frisk citron
Evt. pynt af strimlet citronskal

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en springform og beklæd bund og sider med tilklippet bagepapir – stil til side.
Bland smør, sukker og vanillekorn grundigt og riv den gule skal af citronerne ned i smørblandingen.
Pres saften ud af de 2 citroner (jeg tog kun saft fra 1 citron denne gang – det afhænger lidt af hvor kraftigt du ønsker kagen skal smage af citron og hvor store og saftige citronerne er) og kom det i dejen.
Tilsæt æggene et af gangen og sigt derefter de tørre ingredienser i dejen. Vend den rundt til den er ensartet.

Kom dejen i formen og bag den i midten af ovnen i ca. 45 minutter. Husk at holde øje med kagen så den ikke bliver for mørk – dæk evt. med et stykke stanniol.

Tag kagen ud og køl lidt af. Bland flormelis og citronsaft grundigt og hæld over kagen.

Server og smag forskellen ;o))

Søndagsklem og ‘måne’ tanker fra Tina ;o)

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.