En kop varm kakao – hjemmelavet …

I dag er det jo ingen sag at varme lidt Matilde kakao op i en gryde – men smagen lader altså meget tilbage at ønske.

Jeg kan huske da jeg var barn – lavede min mor altid rigtig varm kakao med kakaopulver og når man havde drukket en kop af den – var man propmæt – den smagte rigtig godt og havde en meget bedre fyldig smag end dem fra kartonerne ;o)

Så i dag havde jeg besluttet mig for at prøve at lave sådan en skøn kop – hvor sneen ligger som en hvid dyne, det er hundekoldt og ilden knitrer i brændeovnen ;o)

Og den smagte fuldstændig – som jeg husker den – lækker fyldig og perfekt med et drys kanel.

Har du fået lyst – får du lige opskriften:

25 gr. smør

1 liter mælk (gerne sød – men kan sagtens være minimælk)

3 spsk kakaopulver (mere eller mindre – alt efter hvor stærk du ønsker den)

5 spsk sukker

Varm smørret i en gryde og hæld kakao og sukker i gryden og ‘svits’ det lidt ved ikke så kraftig varme – det er lidt ‘tørt’ men du rører bare godt rundt. Hæld lidt mælk i og rør godt rundt – så opløses klumper og sukker.

Hæld dernæst resten mælken i lidt efter lidt ;o)

Lad kakaoen koge et kort øjeblik og så er den klar.

Hæld i opvarmede krus – top med flødeskum og evt. et drys kanel – eller brug en kanelstang som røreske.

Ønsker du mere smag til kakoen – så gør som i den skønne film ‘chocolat’ – kom en smule chilipulver i eller bare lidt vanille – du kan også vælge den søde udgave og putte en skumfidus i den varme kop kakao ;o)

Mums og velbekomme …

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

1 Comment on En kop varm kakao – hjemmelavet …

  1. in this cold I could drink hot chocolate every single day and I shared mine this weekend 😉

Comments are closed.