Chocolate chip cookies – fredagskage

Fredag er lig med kagedag her i vores hus ;o) og i dag fik jeg lyst til at bage de skønne chocolate chip cookies – som jeg har fra min flittigt brugte kogebog fra Morten Heiberg – han kan altså noget med kager ;o)

Kagerne er skønne store og smager fantastisk – så her hygges med ild i brændeovnen og cookies ;o)

Skulle du have fået lyst til at lave de lækre cookies til weekenden – kommer opskriften lige her:

Chocolate Chip Cookies 

(ca. 12 stk)

110 gr smør

185 gr rørsukker

Korn af 1/2 stang vanille (husk at lægge stangen i sukker i en krukke – så har du dit eget vanillesukker – skønt i en kop latte ;o)

1 æg

1/4 dl sødmælk

210 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

225 gr. god mørk chokolade (66%)

Sæt ovnen på 180 grader. Rør smør og rørsukker i en skål og rør det med din elpisker eller brug din kitchenaid ;o)

Flæk vanillestangen og og kom kornene i blandingen.

Pisk æg og mælk i blandingen. Sigt melet og bagepulveret ned i en skål og vend æggeblandingen i. Hak chokoladen groft og vend den i dejen ;o)

Sæt dejen i runde toppe på en bageplade m/bagepapir – der skal ca. 1 stor spiseskefuld dej til hver kage. Husk at der skal være 5-6 cm mellemrum – de flyder godt ud ;o)

Tryk forsigtig hver cookie lidt flad med en gaffel og bag dem midt i ovnen ca. 16-18 min.

Tag dem ud og afkøl og nyd ;o)

Lav gerne en stor portion – de kan nemt holde sig sprøde og gode i en dåse i 8-10 dage ;o)

Velbekomme og håber du får en skøn weekend

Klem Tina

PS: har du husket min give-away – ellers finder du den her.

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.