19. december – Julepynten og dens historie ….

Juletræet med sin pynt ….

Julepynten er en gammel tradition og stammer helt tilbage fra 1700-tallet, her var det meste pynt lavet af sukker og papir og forgyldte æbler. I Berlin brugte man sågar i årene 1755 forgyldte kartofler på juletræet.

Som tiden gik skiftede julepynten udseende i Danmark og nogle eksempler herpå ses bla. i bogen Peters Jul – hvor er blev brugt sukkerting som dukker og børn på juletræet.

I 1800-tallet brugte man også engle på juletræet og også den dag i dag bruger man engle – engle ansås for budbringere og derfor skulle de også på juletræet.

H.C. Andersen kan vi takke for julehjertet – som vi slet ikke vil undvære i dag – det var nemlig ham – der lavede det første julehjerte. I 1871 kom den første skabelon til julehjertet og i 1943 bestemte man at den 23. december skulle være julehjertets dag.

I år har vi fået noget særligt julepynt ind i shoppen – masser af fine detaljer præger den smukke glaspynt. Og hvem vil ikke elske at hænge en skøn juleklokke på træet – som kan bimle ganske sagte – når træets grene bevæger sig.

Eller en skøn pingvin – som denne med glimmer og fine detaljer ;o)

Dagens låge venter – den kommer her ….

Juleklem fra Tina

 

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.