6. december – lav en sød gæslinge kugle …

Forleden fik jeg ideen til denne skønne kugle – fyldt med de blødeste gæslinger, da jeg havde en stor ‘buket’ gæslinger fra påske – som jeg egentlig var på vej til at smide ud.

Men når man ser denne skønne bløde kugle var det vist godt – at det ikke gik sådan ;o)

At lave kuglen er ganske simpelt og nemt. Du skal bruge en oasiskugle – de fås i utallige størrelser hos planteskolen.

Dernæst har du brug for helt almindelig skolelim – som kan lime på det hele både træ, papir mm. Check på emballagen at den ofte hvide lim bliver gennemsigtig ved tørring.

Start med at smøre lidt lim på kuglen og sæt gæslingerne fast.

Gæslingerne her er meget åbne, store og bløde – er dine ikke helt så åbne – kan du lime dem på – så de ligger sidelæns – så er det også muligt at lave et mønster hvor alle gæslingernes top vender samme vej ;o)

En god ide er at lave kuglen i etaper – først 1/3 del – så skal kuglen tørre – så næste trediedel og så fremdeles – ellers bliver det for bøvlet med kugler – som falder af under produktionen. Tørretiden afkortes betragteligt – hvis du lige lægger kuglen til tørre på radiatoren.

Og vupti har du den blødeste og smukkeste kugle – som er et hyggeligt indslag i dekorationer og stilleben hele året ;o)

Vil du have en snor i kuglen – så den kan hænge – er det en god ide at føre den igennem kuglen inden du går igang med at sætte gæslinger på – monter evt. et lille vedhæng (kors eller andet) i bunden af kuglen – så ser det fint ud når den hænger og pynter ;o)

God fornøjelse ;o)

Og så er det vist blevet tid til dagens låge:

 

Juleklem fra Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

2 Comments on 6. december – lav en sød gæslinge kugle …

  1. Fedt fundet på 🙂

  2. wenche berit borgen // 06/12/2011 at 00:38 //

    Herlige!

Comments are closed.