Madpakker – arrgghhh ….

Tror ikke jeg er alene om det – det kan jeg umuligt være – og jeg kan ligeså godt indrømme det – jeg HADER at lave madpakker ;o((

Måske fordi, at jeg ikke selv er vild med madpakker – jeg har heldigvis været så heldig at arbejde steder – hvor man kunne købe mad til frokost – skønt.

Nå men efter vores skønne ferie i det Nordjyske – besluttede jeg, at nu skulle der gøres noget ved de lidt halvkedelige madpakker og nu skal der tænkes kreativitet ind i dem.

For hvem vil ikke elske at åbne en spændende madpakke – som tilmed er sund.

Så der er blevet studeret kogebøger og sider på nettet med spændende madpakker mm.

Så vi er startet ud med dejlige hjemmebagte boller med salat og pastrami, kylling eller hvad der nu lige har været ved hånden fra eks. aftensmaden.

Kræmmerhuse med lækker tørret frugt og nødder er det også blevet til og dejlige müslimuffins mm.

Og i dag tænkte jeg – at nu skulle der fornyelse til igen.

Så jeg fandt en opskrift på nettet – på pizza ‘muffins’ – ja det lyder mærkeligt – men godt smager de og de er eminente til madpakken. Nemme og håndterbare – når det skal gå lidt stærkt i spisefrikvarteret.

Jeg iler lige med opskriften – hvis du nu også har fået lyst til at overraske børnene med lidt lækkert i madpakken.

Pizza muffins

(ca. 18 stk)

Ingredienser:

25 gr. gær
3 æg – mellem størrelse
1 1/2 dl. minimælk
50 gr. olivenolie (ca. 1/2 dl)
1 tsk. groft havsalt
150 gr. grahams- eller speltmel (eller hvad du lige har i skuffen)
250 gr. hvedemel
2 mellemstore grofthakkede tomater
2 tsk oregano
125 gr frisk mozzarella (og det skal være den friske i vandet)
Evt. skinketern

Sådan gør du:

Pisk gær, æg og den lunede mælk sammen i en skål.
Tilsæt olie, salt, grahamsmel og hvedemel og rør sammen – det bliver en klistret dej.
Kom de hakkede tomater, oregano samt mozzarella i små tern og evt. skinke i dejen og rør godt rundt.
Fordel dejen i smurte muffinforme, silikone eller papirsforme kan også bruges – dog skal papirsformene stå i en fast form for ikke at løbe ud. Fyld kun 2/3 del op i formen med dejen – de hæver fint ;o)
Lad dem hæve 45 minutter – dryp evt. med lidt olivenolie og drys med lidt oregano på toppen inden bagning – men behøves ikke.
Bag ca. 20-30 minutter midt i ovnen ved 200 grader.

Og ud kommer de lækreste små høje ‘muffins’ med en skøn pizzasmag – ethvert barns favorit ;o)

Lav gerne dobbelt portion – de kan sagtens fryses og så er der nemme madpakker i et stykke tid ;o)) Eller måske lidt til en picnic ;o)

Jeg kunne også forestille mig de små muffins som brød til aftensmaden – måske til en suppe eller salat eller noget andet ;o)

Rigtig god fornøjelse ….

Og fornøjelse det bliver det faktisk at lave madpakkerne – når de bliver fyldt med spændende sager ;o)

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

1 Comment on Madpakker – arrgghhh ….

  1. just eat it all instead of putting it in the bags … that’s so much more fun 😉

Comments are closed.