Fredagskage – lagkage …..

Da turen gik til supermarkedet i dag var der de skønneste bær – og jeg elsker altså hindbær og blåbær – så de røg i kurven – kunne ikke lade være.

Jeg forestillede mig en dejlig lagkage – men havde ikke lyst til de kedelige købebunde.

Så jeg gik igang med at bage chokolade bunde – og de blev lækre ;o)

Mørk chokoladebund:

Ingredienser:

150 gr. blødt smør
150 gr. sukker
3 æg
130 gr. hvedemel
30 gr. kakaopulver
1 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Rør fedtstof og sukker let og luftigt og rør æggene i et af gangen.
Bland mel, kakaopulver og bagepulver sammen og vend det i massen.
Kom dejen i 3 Lagkageforme eller 1 smurt springform.
Forvarm ovnen til 220 grader (varmluft 200 grader).
Bag de tynde bunde 7-10 minutter og den tykke 15-25 minutter.

Da bunden var blevet kold (for jeg bagte den i en springform) besluttede jeg mig for at der skulle være 2 lidt tykkere bunde.

Makroner og en dejlig vanille-flødecreme kom i kagen.

Vanille-flødecreme er bare en kagecreme med vanille – enten en du har lavet selv eller pulver fra et brev – som du vender sammen med flødeskum – ca. halvt af hver – det gør cremen så dejlig frisk ;o)

Husk at dryppe både makroner og bunde med din yndlingslikør eller måske kaffe – hvis du vil undgå alkoholen.

Og så er der vist bare tilbage at sige velbekomme og nu skal teen og kaffen bare sættes over ;o) der behøver jo ikke være fødselsdag for at der skal laves lagkage ;o))

Rigtig god weekend til dig ….

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

2 Comments on Fredagskage – lagkage …..

 1. Hei der gode Tina 😉
  Mmmm ååå hva din kake ser god ut ,)) Elsker kaker, denne oppskriften er notert!! Takk for at du deler med deg ,)
  Ja, det er gøy å fotografere spesielt når man fanger det der lille ekstra 😉 Man blir jo mer kritisk ettersom man tar bilder hi hi … Fotografi er jo som kunst, man er stadig på jakt etter nye motiver som man lager bilder i sitt hodet før man tester de ut 😉 Alltid gøy å se om de lever opp til forventningene ;))
  Jeg håper du nyter av den siste helgen i august for i år, jeg gleder meg nå til september når høsten så smått griper tak 😉
  Ha det så godt søte venn & ta hånd om deg! ,)
  Varme klemmer fra meg, Anki

Comments are closed.