Weekendkage ….

Så har freden sænket sig over vores hus – skønt.

Den hvide te trækker i tekanden og jeg har lige fundet weekendkagen frem – som jeg bagte tidligere i dag ;o)

En lækker chokoladekage med en skøn smag ……

Jeg har lavet kagen lidt børnevenlig med glasur og krymmel – men hvis du bager den i en springform og flækker den og kommer marmelade imellem – samt skøn chokoladeglasur på toppen – så bliver den endnu skønnere ;o) Garner evt. med en klat flødeskum – hvis det skal være ekstra lækkert ;o)

Har du fået lyst til at lave den lækre chokoladekage – så kommer opskriften lige her:

225 gr. Brun farin
3 æg
150 gr. Smør
200 gr. Hvedemel
1 1/2 tsk. Bagepulver
1 dl. Kakaopulver
1 dl. letmælk
evt. 100 gr. Hakkede valnødder

Sådan gør du:

Pisk brun farin og æg skummende – pisk længe ca. 10 min.
Smelt smørret ved svag varme.
Bland mel, bagepulver og kakao og vend det i æggeblandingen sammen med smeltet smør, mælk og evt. hakkede valnødder.
Vend det hele til en ensartet dej.
Fordel dejen i en springform på ca. 22 cm smurt og gerne foret med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn på midterste ribbe ved 160 grader i ca. 50-60 minutter – mærk med en træpind om den er gennembagt. Afkøl kagen i formen.

Chokoladeglaseringen laves således: Hak chokoladen groft og kom den i en skål sammen med fløden – smelt det over vandbad. Når chokoladen er smeltet røres glaseringen ensartet og dernæst skal den stå og hvile i ca. 15 minutter – eller nogle minutter i køleskabet – til den tykner lidt.

Flæk kagen og læg den sammen med appelsin eller abrikos marmelade – pynt kagen med chokoladeglaseringen.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme ….

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

1 Comment on Weekendkage ….

  1. I can see that summer is treating you nice.
    Hope the crazy rain didn’t cause any damage on your end.

Comments are closed.