Religiøse skønheder – votivgaver / Ex voto …

Forleden fik jeg nogle helt særlige skønheder hjem til min shop – de er ganske fantastiske og helt unikke.

Det drejer sig om de fantastiske votivgaver eller ex voto som de også kaldes.

Dette smukke ‘smykke’ i sølv blev brugt i kirken for at takke for en bøn, som er blevet hørt/opfyldt eller for en lykkelig begivenhed – ofte et ønske som er blevet opfyldt.

Votivgaven blev bragt til kirken for at vise taknemmelighed ofte sammen med andre lignende gaver.

Nu bliver disse gaver mest brugt til dekorative formål og hvilken smuk dekoration i et stilleben eller måske at have hængende på væggen.

Disse votiver er et originale votiver og stammer formentlig fra den første del af 1900-tallet og er det ikke bare et fantastisk stykke håndarbejde – som er lagt for dagen her – den er ganske unikt. ;o)

Alle votiverne findes lige nu hos Vintage-Kompagniet.

Rigtig dejlig Sankt Hans aften til jer alle ;o)

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

4 Comments on Religiøse skønheder – votivgaver / Ex voto …

 1. Hei Tina ! 🙂

  Slike votivgaver er så vakre. ♥ Herlige til dekorsjon som du sier, så må nok få kjøpt meg en eller to. 🙂 Ha en deilig midtsommerdag, kose deg ! ♥

  Stor sommerklem fra Anette ♥

 2. Å så utrolig VAKRE!
  Tenk sånn flid og for et håndtverk som er lagt ned i disse 🙂

  Ha en skjønn dag og St. Hans-feiring!

  Klem fra Tove

 3. De er virkelig skønne.

 4. Hei søte deg!
  Nyydelig, slike smykker er bare såå vakre, tenk den jobben med å lage, et vakkert håndarbeide 😉
  Utrolig lekre å bruke til små skjønne dekorajoner rundt om!
  Ønsker deg en fantastisk skjønn dag og nyt helgen!!
  Sommerklem fra meg,
  Anki

Comments are closed.