Etiketter og nostalgi …

Jeg har altså en svaghed for gamle smukke flasker med fine gamle etiketter. Du ved som dem – som har stået på nogle af de smukke gamle apoteker før i tiden.

Etiketterne bærer tit præg af slid og patina – men det gør dem endnu smukkere – synes jeg.

Ikke nok med at flaskerne har smukke etiketter – de har også tit skrift i selve glasset – jo dengang blev der gjort noget ud af de smukke flasker.

At træde ind i et Apotek i tidernes morgen må have været en verden for sig – en verden fyldt med smukke glasflasker – skønne etiketter og et spændende indhold.

Gamle vægte med lodder og trisser og skærebrædder og hvad man nu ellers brugte til at veje medicin og urter af til kunderne var tit en hel dekoration i sig selv.

Mortere og gamle skuffedarier med smukke etiketter – som kunne fortælle om skuffens indhold var også et fantastisk skue.

Ikke at forglemme alle de forskellige eliksirer – som var at købe og som sandsynligvis lovede mirakler af forskellig art.

Men pastiller var også at købe – både medicin selvfølgelig – men også mint pastiller mm. Også forskellige olier kunne købes – jo her var lidt at vælge imellem.

Det må have været en fantastisk verden at bevæge sig ind på sådan et gammelt apotek og det forklarer måske også at sådanne gamle smukke flasker med fine etiketter stadig er så populære nu til dags.

En verden af kundskab og mystik åbnede sig – når man bevægede sig ind på byens apotek.

Nu til dags kan man selv bevæge sig en smule ud i apotekerverdenen eller det der ligner og lave sig en skøn lavendel olie eller måske rosenvand og putte på en smuk flaske – etiketten kan enten findes på nettet og printes eller du kan skrive en selv med sirlig skrift – lidt smukt bånd omkring og så har du en skøn flaske til dit badeværelse eller som en dejlig værtinde gave ;o)

Denne opskrift er også en wallsticker og kan købes i min netshop.

Håber du har nydt turen udi ‘miraklernes’ og apotekerens verden ….

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

5 Comments on Etiketter og nostalgi …

 1. Det var en otroligt vacker rundtur, vilka apotek det fanns förr! Otroligt så många vackra flaskor, det var jätteroligt och se dina bilder.
  Solig kram
  AnnaMaria

 2. Hej,

  Åh, vilka helt underbara bilder från detta vackra gamla apotek! Och jag håller med dig om att de gamla slitna flaskorna är otroligt fina. Det gör inget om etiketten är lite trasig, de andas bara ännu mer historia.. 🙂

  Tack för ditt besök på min blogg!

  Hälsningar, Helena

 3. Helt enig – gamle apotekerflasker er bare nydelige! Forsat god pinse, Tina! Knus; Heidi

 4. Hej
  Helt underbara flaskor och härliga bilder från gamla apotek.
  ha en fin dag
  kram
  sandra

 5. the images are simply beautiful!

  Enjoy your day Tina

Comments are closed.