Søndag – og mors dag ….

I dag er det mors dag – og der er vist ikke så mange – som egentlig ved hvorfor vi fejrer mors dag – dagen er vist også af mere kommerciel karakter end den egentlig var tiltænkt.

Mors dag blev opfundet i USA i 1872 af den amerikanske forfatter og kvindevalgrets forkæmper Julia Ward Howe. Oprindeligt var tanken, at dagen også skulle være en dag for fred.

Det var lærerinden Anna Jarvis, der formåede at udbrede kendskabet til dagen for at ære sin egen mor, der arbejdede for at forbedre de sanitære forhold og mindske børnedødeligheden.

Efterhånden blev dagen brugt til at ære alle mødres arbejde. Anna Jarvis fik indført, at dagen skulle afholdes den anden søndag i maj, og skikken bredte sig hurtigt. Dagen er blevet holdt i hævd som en officiel helligdag i USA siden 1914.

Mors Dag kom til Danmark i 1929, da rigsdagsbetjent Christian Svenningsen indførte en pengeindsamling til fordel for krigsenker og mødre, der havde mistet en søn i krigen. Senere gik pengene til Mødrehjælpen.

En smuk tanke og selvfølgelig kan man fortælle sin mor en hvilken som helst dag, at man holder af hende og også give hende blomster eller andre gaver – men mors dag er jo en kærkommen reminder – for dem som ikke er så gode – til at få det gjort.

Så min egen mor skal da også have en lille hilsen – vi skal ikke være sammen i dag – men det er vi til gengæld så mange andre dage – min mor og jeg ser hinanden rigtig tit og hun er en skøn mor ;o)

Hun skal selvfølgelig have blomster – da hun elsker blomster og hvem gør ikke det – men jeg synes også, at det var lidt sjovt at finde på en anderledes måde at arrangere dem på – evt. i noget som kunne holde lidt længere end blomsterne.

Og her kom jeg på det fine fuglebad fra Jeanne d’Arc Living – som jeg selv har stående i haven og jeg elsker det fuglebad – det er så smukt.

Så når blomsterne er færdige – kan fuglebadet stilles ud i min mors hyggelige gårdhave og måske tiltrække lidt fugle og også pynte med et blomster hoved flydende i vandet.

Så selvfølgelig skal min mor begaves på denne mors dag ;o) ligesom jeg selv er blevet det af min søde datter – som har lavet en fin nøgletavle og et smukt udklip – hjemmelavede ting – som der er tænkt over og brugt tid på – og som tit er de aller hyggeligste at modtage ;o)

Så heldig jeg er – at være mor på denne skønne solrige søndag ;o)

Rigtig god mors dag til jer alle derude – håber også at nogen har tænkt på jer i dag ;o)

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

4 Comments on Søndag – og mors dag ….

  1. I had no idea about the story behind Mother’s Day. Love the present you got. I also got presents, which the children made at school, so cute.

    Happy Mother’s Day 😉

  2. Hmmmmm, jeg overvejer stærkt at adoptere dig 🙂 🙂

  3. 🙂 kan godt forstå Sussi 🙂 Sikke en flot gave du har givet din mot – tænker hun blev glad for den! Her i huset har det også stået på hjemmelavede gaver, og det er dejligt. Foreløbig er det kun min ældste datter som rigtig forstår hvad morsdag går ud på, men hun har så til gengæld også glædet sig i en helt uge – skønt 🙂 Hvor er den bare fin den nøgletavle! Klem; Heidi

  4. … altså “din mor” skulle der stå…

Comments are closed.