Majken boller og prydkirsebær …

Forleden dag havde jeg lyst til en rigtig god og dejlig traditionel fødselsdagsbolle og så alligevel ikke helt – jeg har nemlig en klar favorit – og det er en Kardemommebolle – som jeg engang har fået opskriften på – i et museum ;o)

Den er blød og lækker præcis ligesom en god fødselsdagsbolle og så har den en skøn smag af kardemomme ;o)

Og jeg tænkte – at hvis du nu også får lyst at byde på en skøn bolle, når børnene kommer hjem fra skole – så skal du da lige have opskriften med ;o)

Majken Boller

ca. 20 stk.

½ l sødmælk

1 pk. gær

6 spsk. melis

2 æg

1 ½ tsk. salt

1 tsk stødt kardemomme

200 gr. smeltet smør

950 gr. mel

Sådan gør du:

Den lunede mælk hældes i skål og gæren røres ud deri. Salt, sukker og æg tilsættes. Smørret tilsættes.

Dejen røres godt og  æltes kraftigt på bordet til den er smidig og glat. Dejen dækkes med klæde og hviler i 20 minutter.

Bollerne formes og sættes på en plade med bagepapir. Efterhæver et lunt sted, tildækket med et klæde.

Pensles med sammenpisket æg inden de sættes i forvarmet ovn.

Bages ca. 13-15 min. ved 200 grader.

Velbekomme ;o)

Og så spottede jeg lige vores prydkirsebær i dag – jeg har egentlig valgt det træ i sin tid – fordi løvet er så smukt – jeg elsker det røde løv. Kirsebæren blomstrer også med de fineste lyserøde blomster – men blomstringen er ultra kort – så jeg skyndte mig ud med kameraet og snuppede et par billeder for at vise jer – hvor smuk den er ;o)

Og til sidst vil jeg lige minde om vores give-away – den er allerede meget populær og jeg er så utroligt glad for alle jeres rigtig søde kommentarer og at i overhovedet har lyst at være med – tusind tusind tak ;o)

Linket til give-away’en finder du øverst i højre spalte ;o)

Håber du får en fantastisk aften …..

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

5 Comments on Majken boller og prydkirsebær …

 1. Åhh, deilige bollder. De skal jeg prøve å lage en dag. Kirsebærblomstene var bare helt nydelige. Og müslicrunch har jeg selv laget og veldig godt :O)

  Ønsker deg en fortsatt god uke!

  Klem Carina

 2. Margareth // 04/05/2011 at 00:38 //

  Tusen takk for den fine bolle oppskriften. Akkurat hva jeg trengte nå :))))) Takk for en fin side :)) Klemmer.

 3. Ser ut som deilige boller!

  Og så vakkert med pydkirsebær.. Vi har prydeple, men det er for tidlig til at det blomstrer 🙂

  Nyt deilige mai-dager!

  Klem fra Tove

 4. boller … yummy!

  PS. I haven’t forgotten about the list 😉

 5. Tack så mycket för dina ord! Det är så roligt att få veta vad andra tycker!
  Tur att min man bott i Norge i många år så han kan översätta dina kommentarer ibland 🙂 för norskan och danskan är ju lika i skrift!

  Har kollat din webbshop nu oxå och jisses vilka underbara saker du har! Min syster hade med sett annonsen bak på Jeanne D árc tidningen och hon ville beställa en massa saker!

  Önskar dig en underbar helg med!!!

  kram Petra

Comments are closed.