Hjemmelavet müsli – honningknas …

Forleden holdt vi fødselsdagsbrunch her i huset og i den anledning fik jeg gransket et par kogebøger igennem med masser af lækre brunch opskrifter – vi bød bla. på Kartoffel-rosmarin pandekager med bacon og honning – mums de var gode ;o)

Men også en skøn müsli fik vi lavet – og den har jeg trofast lavet lige siden – jeg elsker simpelthen mine morgener med ymerskålen og müslien ;o)))

Det gode ved denne müsli er, at du kan variere den i en uendelighed og selv bestemme hvad du har lyst til at komme i den – du kan lave den lige præcis så grov, du har lyst til.

Her får du grundopskriften og så kan du altid selv spæde op med, hvad du ellers har i skabet.

Hjemmelavet Müsli m/honning

125 gr. ahornsirup
125 gr. klar honning (eller 250 gr alm. sirup – det kommer sig ikke helt så nøje ;o)
4 spsk solsikkeolie eller anden neutral olie
250 gr. havregryn (eller en blanding af havregryn og eks. speltflager ;o)
100 gr. mandler (evt. smuttede – men det behøves altså slet ikke – synes jeg ;o) du kan også bruge hasselnødder eller andre nødder.
60 gr. græskarkerner
En smule salt

Forvarm ovnen til 140 grader (helst varmluft og så er det ca. 130 grader ).
Bland ahornsirup, olie og honning i en kasserolle og sæt den over svag varme. Varm igennem så den bliver flydende.
Bland imens de øvrige ingredienser i en skål og rør godt sammen.
Hæld den opvarmede sirup over blandingen i skålen og rør godt igennem – alle kerner og havregryn skal være fugtet af sirup blandingen.
Fordel blandingen på 2 bageplader – for laget må ikke være tykkere end 1 cm.
Stil pladerne i ovnen i 20 minutter.
Tag dem ud af ovnen og bland det på pladerne – udefra og ind. Sæt pladerne tilbage i ovnen – hvis du ikke laver det på varmluft, var det måske en ide her at bytte om på pladernes placering i ovnen ;o)
Bag i ca. 15-20 minutter mere – pas på det ikke bliver for mørkt – så bliver det bittert.
Når du tager pladerne ud – da rør lidt rundt i det igen – det er nok stadig lidt blødt – men bliver sprødt – når det køler helt af. Rør gerne af og til i blandingen imens det køler af.
Opbevar din skønne müsli i en lufttæt beholder og spis indenfor 1 måned – men det bliver vist intet problem ;o))

Jeg har også prøvet at komme lidt kokos i blandingen og sesamfrø og det smager også rigtig fint – så det er kun fantasien – som begrænser din müsli ;o)

Håber du har fået mod på at lave en portion müsli – den smager uden diskussion meget bedre, end dem du køber og her har du også styr på, hvor meget sukker mm. din müsli indeholder.

Håber du får en fantastisk søndag aften – vejret her er nu skiftet til det dårligere – og jeg må indrømme, at jeg synes, at det er helt fint – for jeg er hårdt angrebet af høfeber i disse dage og en gang regnvejr hjælper altid lidt på pollentallet , min næse og mine kløende øjne. ;o)

Husk også, at du nu har mulighed for at vinde sommerens absolut ‘must-have’ Sanselig Sommer – du finder vores give-away lige her:

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

6 Comments on Hjemmelavet müsli – honningknas …

  1. Helle Thuesen // 01/05/2011 at 00:38 //

    Den der opskrift på pandekager, vil vi da også gerne have. Det lyder helt vildt spændende.

    Fortsat god søndag

    Helle

    • Hej Helle
      Ja da – skal nok ;o)))
      Men vil lige lave dem igen – så jeg kan få taget nogle fine billeder ;o) Og de var rigtig gode ;o))
      Klem Tina

  2. Mmmm – sunt og godt – min mann lager også musli og med litt yoghurt og et par jordbær er den den perfekte frokost (aller helst på terrassen 🙂

    Nyt den nye uken!

    Klem til deg fra Tove

  3. Den ser riktigt mumsig ut :-). Får nog gå iväg till affären och köpa lite varor och laga en sådan i eftermiddag!

    Jag har fortfarande inte fått upp florabilderna men ikväll kanske 😉

    Ha en riktigt fin dag!

    Kram Petra

  4. that looks good!
    Sometimes I wish I was more of a muesli person.

  5. Anna // 10/07/2012 at 00:38 //

    Uuuhhmm hvor den ser lækker ud den müsli!
    Vil straks gå igang.
    Kan man lave den uden ahorn sirup?
    MVH Anna

Comments are closed.