Rosenkrans eller bedekæde …..

Rosenkranse er utroligt populære – ikke som bedekæder – men som en skøn udsmykning af hjemmet i den franske landstil med madonnaer mm. Her er den slet ikke til at komme udenom.

Men hvad er en rosenkrans egentlig ?

rosenkrans, (fra latin rosarium), katolsk bøn på modersmålet, kendt helt tilbage fra 1100-tallet, hvor den bedende fordyber sig i stadier i Jesu og Marias liv. Hver meditation understøttes af, at man beder et fadervor, ti gange Hil dig, Maria og afslutter med Ære være Faderen – dette kaldes et led.

Til praktisk at holde rede på leddene bruges en perlekæde, der også kaldes rosenkrans. Den består af et kors og 50 perler, der er inddelt i grupper på ti perler og adskilt af enkeltsiddende perler, der fremhæves ved et større mellemrum. Mens man beder stadig de samme bønner, betragter man i sit indre 15 begivenheder fra Jesu og Marias liv, de såkaldte glædens mysterier fra barndomsevangeliet, smertens mysterier fra lidelseshistorien og herlighedens mysterier fra påsken, fordelt på tre rosenkranse og i reglen over flere dage. Hermed når man tallet 150, det samme som Davidssalmerne i munkenes korbøn. En lidt anderledes udgave stammer fra den hellige Birgitta af Vadstena; denne form for privat andagt fik sin nuværende form i 1400-tallet. og svarer til jesusbønnen i den ortodokse kirke.

Bedekæderne er meget forskellige i udtryk, farver, faconer og materiale. Der findes både kæder i træ, ben, glas, perler eller sågar plast.

Ind imellem er man heldig, at der følger en lille pung – til at opbevare kæden i – med. Og det er ikke svært at forestille sig hvordan kædens ejer sirligt har puttet kæden i pungen efter hver bøn ;o)

Den fineste bedekæde jeg endnu har set – må være denne kæde. Den har et helt specielt etui med smuk dekoration både ind- og udvendig.

Billedet med madonnaen indeni er helt unikt og er ihvertfald ikke noget – jeg har set magen til. Så smukt…

Håber du må få en fantastisk aften ….

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

4 Comments on Rosenkrans eller bedekæde …..

 1. Åhhhhh, jo det er velnok en fin rosenkrans med etui……. uhhh

 2. Spennend eå lære mer! Takk 🙂

  Skjønne skjønne rosenkranser..

  Nyt kvelden 🙂

  Klem fra Tove

 3. Nyyydelige og din favoritt var helt fantastisk!

  Nyt solen :O)

  Klem Carina

 4. Va roligt att du hittade mig så jag fick läsa din blogg! Kommer gärna tillbaka hit!

  De är så vackra radbanden (som de kallas här). Har tyvärr inget själv än men hittar nog snart ett! Gillade etuiet med madonnan i, jätte fin!

  Hoppas du får en fin fredag!!

  Kram Petra

Comments are closed.