Jeg vandt over rouladen ;o)

Engang da jeg var noget yngre – prøvede jeg at lave roulade og det mislykkedes.

Og vi kender jo alle sammen godt, at når noget mislykkes er det ikke altid – at man har mod til at kaste sig ud i det igen ;o)

Men i dag er det fredag og jeg elsker at bage lækre sager til weekenden ;o) Og i dag tænkte jeg så – i dag skal det være – jeg vil lave en roulade.

Jeg har aldrig kastet mig ud i roulade bagningen siden dengang, hvor det mislykkedes ;o(

Men dagens resultat taler vist for sig selv :

Så nu vandt jeg endelig over rouladen – og nu har jeg fået ‘blod på tanden’ så nu skal der bages flere roulader i nærmeste fremtid. Jeg har bla. set en skøn sommer roulade med friske jordbær som fyld – det så godt ud ;o) Og mon ikke jeg også skal bage en fragilité roulade – jeg elsker fragilité kager ;o)

Og jeg tænkte om du nu har fået lyst til at lave en lækker roulade – for så får du lige opskriften med samtidig ;o)

Roulade med nougat creme

Dej:

2 æg

1 æggehvide

125 gr sukker

Piskes til en æggesnaps – pisk ca. 4-5 minutter.

90 gr. hvedemel

evt. 1 spsk kakao og 1 tsk vanille (kan udelades – hvis du vil lave en lys roulade)

Sigt melet over æggemassen og fold forsigtig dejen rundt med en dejskraber. Fordel dejen på en bageplade – hvorpå du har lagt bagepapir. Bag den 8-9 min. ved 200 grader.

Tag den ud af ovnen og lad hvile ca. 2 minutter. Læg et stykke bagepapir på et tørt viskestykke på køkkenbordet og fordel 1 spsk sukker over bagepapiret. Vend bunden over på bagepapiret med sukker og træk forsigtigt bagepapiret (som har været med i ovnen) af bunden. Rul forsigtigt bunden op omkring både bagepapir og viskestykket og lad den hvile oprullet i 20. minutter.

Fyld: (er godt at lave som det første – da det skal afkøle)

100 gr. blød nougat

1/4 liter piskefløde

evt. 1 spsk frysetørret kaffe eller lidt reven appelsinskal – alt efter temperament.

Varm piskefløde og nougat op så det smelter – næsten ved kogepunktet. Stil dernæst til afkøling i køleskabet.

Rul kagebunden forsigtigt ud og pisk den afkølede nougat creme til tyk creme – der skal ikke piskes så længe. Fordel cremen på kagebunden og rul den sammen. Skær evt. enderne til hvis de er skæve ;o)

Og velbekomme – du har nu den lækreste roulade til kaffen eller teen ;o)

Mums ….

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

6 Comments on Jeg vandt over rouladen ;o)

 1. mums, mums – jeg fik i hvertfald lyst til at smage.

 2. mmm dette så farlig godt ut….

  nyt helgen

  klemmer

 3. Ahhh som jeg ble kakesyk 🙂
  Dette var litt av en fristelse.. Har notert meg så den kan prøves senere 🙂

  Tusen takk for gode ord om datteren’s englekåpe!

  God helg!

  Klem fra Tove

 4. Mums – det ser godt ud. Hvis ikke min dag allerede var planlagt, så ville jeg kigge forbi. Tak fordi du har linket til mig. Dejligt når nogen viser interesse. Ha en rigtig god weekend.
  Klem MARIANNE

 5. Halløjsa!
  Endnu en fin blog at følge 🙂 ja ja ja, inden længe har vi indhentet vore nordiske naboer på blogfronten – de er jo stadig lysår forude…men vi kommer stærkt nu!

  Jeg fandt din blog fordi jeg så du havde været inde hos Daisy Pink Cupcake – en af mine all time favorites. Smart med de små fingeraftryk man kan sætte, ikke?!
  Vi ses!
  Kh Katinka

 6. Lene Henschel // 05/03/2011 at 00:38 //

  Kære Tina

  Hold da op hvor er den flot, sikken en lækkerbisken Tillykke
  Hilsen her fra Slottet /Lene

Comments are closed.