Fastelavn er mit navn …

I dag på fastelavns søndag er det tid til at bage fine fastelavnsboller med børnene – bollerne er de rigtige gammeldags boller (selvfølgelig) med dejlig vanille creme i midten og pyntet på smukkeste vis af børnene ;o)

Min favorit opskrift kommer selvfølgelig fra Morten Heiberg – hans opskrifter er altså bare så lækre.

Fastelavnsboller:

(ca. 10 stk)

Dej:
230 gr. mel
70 gr. smør i små stykker
20 gr. frisk gær
1 dl lun mælk
1 lille æg
lidt salt
1 spsk akaciehonning

Ælt mel og smør sammen i en skål. Smuldr gæren i den lune mælk og rør. Pisk ægget med salt og honning og rør det i mælkeblandingen. Bland melblandingen med mælkeblandingen og ælt det godt sammen – lad dejen hæve 1 time.

Fyld:
1/3 stang vanille (korn)
1 æg
3 spsk akaciehonning
2 spsk maizena mel
2 1/2 dl mælk
evt. 75 gr. hakkede mandler uden skal (kan udelades)

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Pisk æg med honning og vanille og tilsæt maizena under omrøring. Varm mælken op i en kasserolle – til den har en temperatur lige under kogepunktet og hæld den i æggeblandingen. Hæld det hele tilbage i kasserollen og varm op under kraftig piskning – til du opnår en tyk creme – vend evt. mandlerne i og afkøl.

Ælt dejen let igennem – rul den ud og skær den i ca. 10 stykker – lidt færre – hvis du ønsker dem større. Fordel en spsk creme på midten af hvert stykke og fold dejen sammen om fyldet og luk godt til i bunden. Lad bollerne hæve til de er dobbelt så store. Pensl dem med koldt vand og bag dem ved 220 grader i 14-16 minutter – til de er fint gyldne.

Lad børnene pynte bollerne med glasur i fine farver.

Og så er der vist bare at sige – rigtig god fastelavn til jer alle og håber at bollerne må smage – kaffen venter …. ;o)

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

4 Comments on Fastelavn er mit navn …

 1. MMM dette så virkelig godt ut.. skal bake jeg også

  klemmer 0)

 2. Hej Tina

  Det lyder ganske godt – dem må jeg prøve til Rosa´s fødselsdag i April. Hun elsker at pynte sådan nogle fine boller 🙂

  Ha en dejlig søndag….

  Anja

 3. Ha en herlig søndagskveld!

  Bollene så fantastisk god ut, artig med litt farver:)

 4. Mums, det ser lækkert ud…. Et kort øjeblik overvejede jeg helt at droppe kuren og kaste mig over at lave dem! Meeeen, må hellere holde mig i skindet.
  Fin blog – jeg kigger forbi igen 😉

  Mange mandagshilsener, Anette fra Tante Tulles Blog

Comments are closed.