Fabrikens tirsdagstema : bokhyllor/byråer

Det er skønt med disse lidt ‘åbne’ emner – det er næsten lidt ligesom, da man skulle skrive stil i sin tid – og jeg elskede at skrive stil ;o))

Emnet i dag lyder nemlig Boghylder/skabe – og her kan jeg ikke rigtig være med. Jeg har for længst (flere år siden) ‘smidt’ alle boghylder og bøger ud af stuen – jeg synes altså ikke rigtig, at der er nogen ide i at have dem til at stå og fylde – med mindre man har en kæmpe stue – som nu ‘faster’ Lis på Fanø ;o)

Hendes boghylde er flot og stor og passer perfekt ind i deres stue ;o) Den må jeg tage et billede af til bloggen en dag ;o)

Så bøger – som jeg læser i – ligger i sengeskabet og de andre i et andet skab med låge for og altså ikke i stuen ;o)

Dog er der da lidt bøger i stuen – men de er der kun, fordi de er flotte – skindindbundne – gamle og utroligt dekorative. De rigtig gamle bøger er nemlig utroligt smukke og giver en skøn stemning til boligindretningen.

Bøgerne behøver altså derfor ingen hylde – de er så flotte, at de bare ligger i stabler rundt omkring i stuen ;o)

Prøv bare at se disse 2 pragteksemplarer – som jeg har været heldig at få fingrene i – og dem kunne jeg altså ikke nænne at sælge i min netshop – de blev hos mig.

 

Bemærk det utroligt flotte omslag – som vidner om et fantastisk stykke håndarbejde og i det hele taget bøgernes skønne patina af tidens tand er charmerende.

En anden bog, som har fundet vej til stuen, er en af mine fars gamle bøger – hvor han som ung har skrevet på forsiden, hvem bogen tilhører. Et skattet og værdsat minde om min søde far – som desværre ikke er her mere ;o(

Jeg har altid læst mange bøger og en af mine yndlingsbøger som barn var ‘Alle vi børn i Bulderby’ – den dejligste børnebog – og mit eksemplar var helt slidt. Jeg synes, at historien er så hyggelig og god og jeg nyder nu at læse den for min egen datter ;o)

Bogen på mit natbord har lige været ‘Hushjælp søges’ – en absolut let læst bog – som bare får dig til at slappe af og skraldgrine over de altid ubeskrivelige situationer – som hovedpersonen havner i. Alle shopaholic bøgerne er også læst – de var sindssygt sjove og virkelig skønne – hvis du ikke orker noget – der er for indviklet ved sovetid.

Men også Camilla Läckberg er en af mine yndlingsforfattere – måske får jeg hug nu – men jeg synes faktisk, at hun er bedre end Stig Larsson – hun har sin helt egen stil. Så her skal jeg videre i serien – som også ligger og venter i skabet ;o) Og det glæder jeg mig til.

Se lige netop derfor – elskede jeg at skrive stile i skolen – selv om emnet siger en ting – kan man nemt få stilen drejet hen på noget lidt andet – men stadig i ‘nabolaget’ ;o)

Håber du synes om turen i mit bogunivers ;o)

Glem ikke:

at jeg udlodder skønne påskesager i min give-away lige nu – klik på billedet i højre spalte helt øverst – så kommer du til den.

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

3 Comments on Fabrikens tirsdagstema : bokhyllor/byråer

  1. Gamle bøker har fascinert meg lenge.. de er dekorative enten de står i en hylle eller bare ligger fremme som hos deg..

    Og disse bildene var nydelige…

    Ønsker deg en fin dag =))

    klemme r

  2. Are you kidding me with these old books? They are gorgeous! The ones in images 3 & 4 are definitely my favourites.

  3. Jeg elsker bøger – og jeg vil ikke undvære dem i min stue – men det er da kun godt at vi ikke alle sammen synes det samme …. og HVIS du bliver træt af de to hvide bøger (fortæl lige lidt om dem) – så er de velkommen i min reol, selvom det betyder at paperback’erne “Midt i en Jazztid” og “De nøgne træer” fra min handelsskoletid må forlade matriklen 🙂

Comments are closed.