Tirsdags udfordring – Aluminia & sølvbestik

Tirsdagens udfordring fra Fabriken er denne gang temaet ‘Tallerkner & bestik’.

Og hvad er så mere oplagt end at vise det skønne gamle Aluminia stel – som jeg samler på.

Det gamle stel kommer fra Den Kongelige Porcelainsfabrik & Fajancefabriken Aluminia – og det blev produceret i årene 1940 – 1965 (cirka).

Stellet hedder Anna Sofie og er smuk cremefarvet fajance med fine flerfarvede strøbuketter og guldfilet.

Mange af delene i stellet er rimelig lette at få fat i – men jeg har da et par dele – som jeg er særligt glad for og som jeg ved er svære at få fat i.

Det er bla. denne skønne fyrfadsholder til tekanden – i noget nær perfekt stand.

Er den ikke smuk ? – den har sandsynligvis aldrig været brugt men har stået i skabet og er kun blevet taget frem ved helt særlige lejligheder – som man jo gjorde dengang ;o)

Også den fine marmeladekrukke i melonform er så fin og forholdsvis sjælden – ihvertfald når standen er som ny – som på denne…

Marmeladekrukken og nedenstående mælkekande ligger i høj kurs – når de sælges på auktionerne på nettet. Så dem bliver der passet godt på ;o)

Stellet bruges ikke så meget til hverdag – da det ikke tåler opvaskemaskine – men ved fester og højtider kommer det frem og ved en aften som juleaften hører stellet sig til ;o)

Og det fine ved stellet er – at man også kan bruge det lidt alternativt – f.eks. har jeg 2 sovsekander – men i den ene er der et lille skår på kanten – den bruger jeg nu til forskellige planter og lave små fine dekorationer i den – det ser så fint ud ;o)

Og det samme har jeg gjort med en af mine sovseskåle – den har lidt misfarvet krakkelering og derfor egner den sig perfekt til at plante i eller bare putte lidt tørrede blomster i – nostalgisk og lidt anderledes.

Bestikket bliver billeder af mit fine sølvbestik – som jeg har arvet efter min morfar – eneste minde jeg har om ham og er der noget mere nostalgisk end at dække op med et smukt nypudset sølvbestik.

Et lille fif til dig som heller ikke er vild med at pudse sølvet hele tiden …..

Når du har pudset det – så læg det i en lufttæt beholder – den kan være en plasticbeholder med luftæt låg eller bare i en plastic pose – det ser ikke så fint ud i skabet/skuffen – men det gode af det hele er, at næste gang du skal bruge sølvbestikket – så er det stadig som nypudset. Bestikket her er blevet pudset sidst for ihvertfald 1-2 år siden – det har ligget i en plasticpose – og det ser da så godt som nypudset ud ;o)

I dag er jo også dagen – hvor vinderen skal findes af vores lille Give-Away og vinderen er:

Alfa – fra Alfas interior ;o)

Et kæmpe tillykke skal lyde herfra og Alfa – sender du ikke lige din adresse til mig på tina@vintage-kompagniet.dk – så sender vi fluks de fine vaser til dig ;o)

Vintage tanker

Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

9 Comments on Tirsdags udfordring – Aluminia & sølvbestik

 1. Ååå så nyydelige Tina!! ,)
  Virkelig lekkert servise!!♥
  Liker dine vakre bilder og bestikk ,))
  Gratulerer til heldige Alfa med din flotte gave, heldige henne♥
  Ha nå en fantastisk skjønn aften!!♥
  Klemmer,
  Anki

 2. Hei Tina! Tusen takk for en kjempekoselig hilsen fra deg!! Flott blogg du har og dere hadde masse fint i nettbutikken deres også. Det var da et vakkert service du samler på og bestikket var også veldig pent. Jeg la merke til den utrolig lekre gamle hvite telefonen din…oj, oj.. så fin den er!!! Sifonflasken var også helt skjønn. Ønsker deg en flott uke, klem fra Jorunn

 3. Tillykke til vinderen 🙂

 4. Hejsan!!

  Så mk fint gammalt porslin :o)

  Ha en fin dag!!

  Kram gunilla

 5. Det er er yndigt stel, og det hedder det samme som min farmor (jeg kan godt li tanken) hun havde nu ikke dette stel. Jeg har derimod et lille meget slidt fad i stellet, jeg forestiller mig at det kommer fra en lille parcelgård, hvor fatter hver eftermiddag fik serveret sin sandkage på det fad. Ak, der er gået meget hjemmebagt sandkage til, at dømme efter sliddet, hyggelig eftermiddagstanke, tak for det! 🙂

  Sussi

 6. Wow. Nå ble jeg kjempe glad. Gleder meg til vasene kommer her:0).
  Tusen takk Tina.
  Har sendt deg adressen. Trodde jeg følgte bloggen din jeg, men det gjorde jeg vist ikke. Legger meg til som følger nå jeg:0)
  Nydelig servise du har.
  Ha en super dag.
  Klem Alfa

 7. Hvordan legger jeg meg til som følger her???Finner ikke ut hvor jeg skal trykke..heheh.
  Klem Alfa

  • Hej Alfa
   Herligt – tak for mail – jeg sender straks vaserne til dig ;o)
   Du abonnerer på lidt anden vis end blogspot ;o) Det er nemlig i den højre spalte aller øverst – hvor der står ‘abonner på nyheder’ – der skal du klikke på det der hedder RSS-feed – så får du opdateringer direkte på mailen og behøver ikke logge på blogspot for at se dem ;o) Det er ret smart – synes jeg ;o))
   Aftenhilsner og klem Tina

 8. sonja // 16/02/2011 at 00:38 //

  det er bare så fint, husker min mormor havde det:)

Comments are closed.