Cupcakes – hjerteformede med topping

I dag på denne Valentines day skal vi have nogle skønne cupcakes her i huset og vi har selvfølgelig bagt dem i vores fine hjerteforme ;o)

Disse lækre cupcakes har en skøn moccasmag – som næsten alle – også børnene – kan lide ;o)

Cupcakes med mocca

(ca. 10 store eller 14 lidt mindre)

Ingredienser:

1 spsk pulverkaffe

1 spsk kogende vand

115 gr. blødgjort smør

115 gr. farin

2 æg

115 gr. mel

1 1/2 tsk. bagepulver

2 spsk creme fraiche

Topping (ganache) :

100 gr. mørk chokolade

1 dl piskefløde

Sådan gør du :

  • Tænd for ovnen på 190 grader. Gør dine forme klar enten papir eller andre fine muffin forme.
  • Kom pulverkaffen i en kop tilsæt kogende vand og opløs kaffen. Lad det køle lidt af.
  • Kom smør, æg og farin i en skål – Sigt mel og bagepulver i og pisk ingredienserne sammen til det er jævnt. Tilsæt den opløste kaffe og creme fraiche og bland til dejen er ensartet. Fordel dejen i formene – fyld ca. halvt op med dej.
  • Bag kagerne i ca. 20 minutter. Test med en træpind om der hænger dej ved lidt før de 20 minutter ;o)
  • Stil de fine kager til afkøling.

  • Bræk chokoladen til ganachen i stykker og læg i en kasserolle sammen med fløden – varm forsigtig op under omrøring. Når chokoladen er smeltet og det ser ensartet ud – kommes blandingen i en varmefast skål. Stilles til afkøling i en times tid eller gerne mere.
  • Cremen tages ud og piskes med en håndmixer til den er tyk og fin.
  • Put toppingen i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel på toppen af hver kage – skal det være ekstra festligt så pynt med guldstøv eller måske røde sukkerhjerter ;o)

Rigtig god fornøjelse ;o)

Cupcake vintage hilsner

Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.