Svedige kanelsnegle ….

Åh det var en dejlig dag i går – mon det kunne gå an og fylde 40 til næste år også ;o))

Masser af fine blomster og dejlig chokolade og andre dejlige ting blev jeg begavet med – og endda uventet besøg af 2 veninder – hvor heldig kan man være at have så skønne veninder ;o)

Jeg elsker bonderoser og er de ikke smukke i farven ;o)

Nå men som lovet i går – kommer opskriften på svedige kanelsnegle – som kommer fra en af mine yndlingsbøger – nemlig ‘Fristelser’ af Morten Heiberg – han kan altså noget med kager og desserter ;o)

Svedige kanelsnegle

(ca. 10-12 stk alt efter størrelsen)

Dej:

80 gr. smør

250 gr. hvedemel

1 dl sødmælk

20 gr frisk gær

1/2 stang vanille (kornene)

1 æg

25 gr sukker

lidt groft salt

Fyld:

150 gr smør

100 gr marcipan (gerne god marcipan med et højt mandelindhold)

100 gr sukker

1 1/2 tsk god ceylonkanel

æg til pensling

Sådan gør du:

Skær smørret i mindre stykker og bland det med melet i en skål. Lun mælken og rør den med gæren. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Pisk vanillen i en skål med ægget, sukkeret og saltet. Bland mælken i og hæld det hele op i skålen med melblandingen. Ælt dejen smidig og glat og dæk den til med et klæde. Stil den lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Formvarm ovnen til 220 grader. Rør smør, marcipan, sukker og kanel sammen i en skål. Rul dejen ud i et aflangt stykke på ca. 40×20 cm. Fordel fyldet på dejen og rul den sammen på den lange led. Skær den i tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir – tryk dem evt. lidt fladere.

Lad dem efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensl dem med æg og bag dem på nederste rille i 15-20 minutter. Køl sneglene af på en rist før serveringen.

Bon appetit – og lur mig om du ikke fremover laver disse skønne snegle i stedet for at gå til bageren ;o)

Vil du lave dem til brunch – kan du sagtens lave dejen dagen før og lade den hæve i skålen natten over i køleskab – beregn lidt tid til at dejen bliver stuevarm – den næste dag ;o)

Mange vintage hilsner

Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

3 Comments on Svedige kanelsnegle ….

 1. Lene Henschel // 18/01/2011 at 00:38 //

  Hjertelig tillykke skal lyde her fra slottet.
  Og ved du hvad han laver også fantastisk chokolade ham Morten Heiberg, bare køb chokoladebogen hmmmm.

 2. Jeg vil glæde mig til jeg bliver 40 – det ser jo ikke ud til at være det værste der kan overgå en 🙂

  Godt at høre, at du havde en dejlig dag, med smukke gaver, blomster og masser af kærlighed fra familien.

  Tak for opskriften – det skal da prøves af en dag.

  Kram fra Anja

 3. nina // 07/02/2011 at 00:38 //

  TILLYKKE med fødselsdagen.lidt forsinket håber det er ok .

  De snegle ser gode ud, vil prøve dem en dag

  Knus

  Nina

Comments are closed.