Duftende hjemmebag ….

I dag havde jeg bare sådan lyst til at bage – jeg elsker faktisk at bage brød, boller og kager – men tit er tiden ikke til det. Er der noget bedre end at diske op med en dejlig middag og så lige byde på et stykke dejligt hjemmebagt brød dertil – skønt ….

I dag var det så kagerne jeg kastede mig over og da tiden var lidt knap – blev det den utroligt lækre opskrift på chokolade muffins som jeg faldt over ;o) De ville også være perfekte at pynte med cupcake topping. ;o)

Som altid forsvinder kagerne som dug for solen herhjemme med 3 børn (og 1 mand ;o) i huset.

Muffins’ene bliver ekstra lækre hvis du putter 100 gr. reven chokolade eller nødde stykker i.

Bages ved 200 grader i 15-20 minutter ….

Ingredienser:

(til 12 muffins – afhængig af formenes størrelse )

225 gr. Brun farin
3 æg
150 gr. Smør
200 gr. Hvedemel
3 tsk. Bagepulver
1 dl. Kakaopulver
1 dl. Stærk kaffe
evt. 100 gr. Hakket chokolade (evt. daim eller pebermyntechokolade)

Sådan gør du:

Pisk brun farin og æg skummende – pisk længe ca. 10 min.
Smelt smørret ved svag varme.
Bland mel, bagepulver og kakao og vend det i æggeblandingen sammen med smeltet smør, kaffe og evt. hakket chokolade.
Vend det hele til en ensartet dej.
Fordel dejen i 12 muffinsforme – evt. en metal form med papirmuffins forme indeni – hvis der kun bruges papir forme – skal de nok være dobbelte – da dejen er lidt flydende.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter – mærk med en træpind om gennembagt.

Rigtig god fornøjelse og husk en god kop te eller kaffe til de skønne muffins – velbekomme og rigtig god weekend …

Vintage hilsner Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.

2 Comments on Duftende hjemmebag ….

  1. Dear Tina, thank you for your sweet comment on my blog. I had no idea you had a blog as well, but I’ve been a Facebook follower for a long time and I absolutely love browsing your online shop.

    I’m looking forward to following your blog too and I’ve already put it on my ‘I follow’-list. Thank you for adding my blog to yours.

    Har en god weekend,
    Lisa

  2. De lyder gode, dem må jeg prøve selv at bage en dag 🙂

Comments are closed.