Fattigmandssølv – altså det ægte

Jeg har en (af flere) passioner ;o)

Jeg må hellere gå til bekendelse – jeg er blevet fascineret af det ægte gamle fattigmandssølv. Altså ikke det som man kan købe i de fleste brugskunst shops – men det rigtig gamle – som har et hul i bunden på størrelse med en 1-krone – hvori der er kommet en sølvnitratopløsning i en dobbelt glas form gennem et hul i bunden og når sølvet er kommet deri – lukkes hullet. Hvis forseglingen bliver brudt – kan det forårsage erodering af sølvet – dvs. det bliver mørkt eller får mørke pletter.

Det er netop det – jeg synes er så fascinerende at forestille sig – at stagerne har en historie og at sølvet også er sart og kan ‘forsvinde’.

Jeg har adskillige stager – et par vaser og nogle fine små skåle – alt sammen har det fået stuens bedste plads – så man rigtig kan nyde og betragte ;o)

Jeg er vild med at tænde lys i et par af stagerne – for det behøver absolut slet ikke være dem alle – og nyde skæret fra det smukke gamle sølv.

Mine vaser og et par af stagerne og de andre skåle har fine dekorationer – nogle er farvede og andre er hvide ;o) Men de er alle lige skønne og jeg er særligt glad for en af mine nyeste kup – som er en stage i fattigmandssølv til kertelys – altså de små juletræslys – det er lidt særligt og vist ikke så tit man støder på sådan en. ;o)

Nå men jeg må videre i dagens tekst – i dag står den på juletur med 2 af mine kære veninder – og mon ikke vi smutter en tur i Tivoli og nyder de skønne lys og fine juleopstillinger derinde. Mere om dette i morgen.

Håber i alle får en dejlig snefuld vintage dag ;o)

Mange hilsner Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.