Årets juleborde 2010

I går fik jeg masser af inspiration til julebordet juleaften…..

En veninde og jeg var nemlig på vores obligatoriske tur i Royal Copenhagen på strøget.

Herinde er der noget helt særligt op mod jul – her kan man nemlig se nogle ganske overdådige juleborde i flere forskellige stilarter og det er helt fantastisk – hvad der findes på – når de smukke borde dækkes. I år er min favorit jul i det Kongelige Bibliotek – som i den grad var ganske overdådigt og alligevel med et nostalgisk islæt – som vi elsker her i huset.

Jeg har taget nogle billeder af de forskellige borde – beklager kvaliteten – det er ikke den bedste – de er taget med min telefon og lyset var ikke optimalt til fotografering med telefon.

Men synes ikke i skal snydes for de skønne skønne billeder og borde.

Jul i den Kongelige Have :

Er du den heldige ejer af et orangeri – så varm det op og spis julemiddagen derude – for hold da op hvor er det et skønt julebord – der kan dækkes der – læg mærke til de skønne planter – mospuderne på stolene – og kombinationen med det kongelige porcelæn. Ganske overdådigt.

Jul ved den Kongelige Livgarde:


Et helt enkelt bord med en overdådig pynt i form af den skønneste krans i smukke røde bånd og de fine bjørneskindshuer pynter gevaldigt i baggrunden – så smukt og alligvel også ganske enkelt ;o)

Og så skal vi til min første favorit – nemlig …

Jul i det Kongelige Bibliotek:

Læg mærke til hvordan bøgerne går igen som tema her – og hvor finurligt det er – at der er brugt stabler af bøger som bordben til dette julebord. En anden smuk detalje – som jeg simpelthen elsker – er den måde som bordkortet og servietten er kombineret på – servietten har fået en fin servietring af et stykke afrevet gammelt dokument – holdt sammen af en grov jutesnor – hvorpå bordkortet er sat på med et laksegl – ganske enkelt og så fint.

En anden skøn dekoration er den fine gren på bordet – som har fået glimmer englepynt og det smukkeste er de fine blomster – som er lavet af gammelt papir – har du node papir ville det også være fint – igen ganske simpelt – men stadig smukt og overdådigt ;o)

Find alle dine gamle bøger og stil dem i bunker på bordet – skidt med om flæskestegen ikke kan være der – den må stå på anretter bordet ;o))) Her ses en gammel bog hvor hver eneste side sirligt er foldet – så bogen bliver en fantastisk dekoration i sig selv – så flot og igen ganske enkelt.

Åååhhh – det er altså smukt – jeg må igang med at folde bøger mm. ;o)

Enkel pynt på bogreolen ved julebordet – en gren er hængt op på hylden og der er ‘strøet’ med sølv og engle glimmer figurer – så fint.

Malerisk jul på den Kongelige Porcelænsfabrik:

Julebord i skøn forening med motiverne fra bla. det kendte fine musselmalede stel – selv bordet her har fået motiverne – så fint og også ganske enkelt.

Det Kongelige Kapel spiller op til jul:

Læg mærke til her – hvordan nodestativerne på smukkeste vis er forvandlet til et enmandsbord med plads til julemiddagen ;o)

Instrumenterne hænger til pynt i loftet – mens middagen nydes ;o)

Et horn pynter da helt gevaldigt – så det er bare om at smutte på loftet eller i kælderen og hente farfars gamle horn frem – det kan blive til overdådig julepynt – her kunne man også forestille sig at lave servietringe som ved Biblioteks bordet – men med nodepapir i stedet og måske en g-nøgle klippet ud i nodepapir – pålimet et stykke pap og så er der plads til at skrive julegæstens navn. Find en dekorativ gren og sæt i en vase på det fine bord – hæng her udklippede noder og brug nodebøger som pynt på bordet – ja det er kun fantasien – der sætter grænser og det er da helt fantastisk – hvad det kan blive til.

Jul i de Kongelige Stalde (den anden favorit) : (her slog lyset og mit kamera desværre ikke helt til – men håber du kan finde lidt inspiration alligevel;o)

Her vil jeg gerne fremhæve igen – enkelheden – det er altså ikke så meget der skal til – før det ser ganske overdådigt ud – dugen her er et hestedækken i stor størrelse – ja hvad ellers ;o)

Den fine hat er ganske overdådig pynt – de hvide skåle med en smuk kogle i pynter også gevaldigt. Og som min veninde og jeg talte om – saml en spand med grankogler og læg dem på bordet – gem en lyskæde i den og nyd det fantastiske syn – det samme kan du gøre med gran – læg gran i en lang ‘stribe’ på midten af bordet og pynt med lyskæder og måske et par paddehatte på clips eller anden fin pynt.

Selv stigbøjlerne er brugt på bordet – de fungerer nemlig som en smuk opbevaring til bestikket og fortæller samtidig hvem der skal sidde hvor.

Og nu vi taler om at sidde :

Her sidder man nemlig ikke på stole – men på sadler – hvad ellers ? De fine uniformer står på giner i baggrunden og pynter – ja hvem drømmer ikke om at indtage julemiddagen her – jeg kommer sådan til at tænke på Frk. Nitouche ;o))

Har du fået lyst til at se mere og blive inspireret – så smut en tur forbi Royal Copenhagen på Strøget – du bliver med garanti ikke skuffet og det med julebordene er en tilbagevendende årlig begivenhed.

Jeg husker stadig sidste år – hvor et af julebordene var dækket af Nikolaj Hübbe – bordet var gennemsigtig og hængt op i snore – i både gulv og luft var sat store spejle og over bordet var hængt hundreder af balletsko til pynt – hold op et syn – der var balletsko overalt og det var så smukt ;o)

Rigtig god fornøjelse med dit julebord – håber det bliver rigtig fint ;o)

Håber du må få en snevejrs fyldt vintage dag – Tina

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

About Tina

Jeg hedder Tina og er indehaver af netshoppen Vintage-Kompagniet. I starten som et deltids projekt - men nu på fuld tid. Jeg har en fortid som supportkonsulent på lønsystemer og i det hele taget indenfor EDB branchen. Dog banker mit hjerte for indretning og brugskunst og derfor tog jeg springet og startede Vintage-Kompagniet i 2007. I 2010 var det så muligt for mig at hellige mig 100% min webshop og det er meget mere end et fuldstidsjob - men det gør ikke så meget - når man elsker det man laver og det er mit helt eget ;o) Jeg bor i Kastrup på Amager er gift med Ole og sammen har vi 3 børn. Vi bor i et gammelt hus fra 1928 - så de ydre rammer for at indrette sig nostalgisk er til stede ;o) Min passion er nemlig indretning og boliginteriør. Jeg håber du vil følge med på bloggen her hvis du har den samme passion.